Російські дипломи не визнаються

Відтепер у світі не визнаються дипломи, видані російськими закладами вищої освіти.

З початку війни Росії проти України всі вітчизняні заклади вищої осваіти та наукові установи звернулися до міжнародної освітнянської та наукової спільноти із закликом припинення співпраці та членства російських університетів та наукових установ у міжнародних організаціях, що об’єднують науковців та університети, поки не буде зупинена війна та геноцид проти українського народу, а Російська Федерація не буде покарана за злочин проти України та цивілізованого світу!

І світ відреагував. З березня 2022 року дипломи, видані російськими закладами вищої освіти, більше не визнаються світом.

AACSB (Асоціація з розвитку університетських бізнес-шкіл), Business Graduates Association (Асоціація випускників бізнес-шкіл), AMBA (Асоціація MBA програм), EFMD (Глобальна мережа бізнес-шкіл, компаній та асоціацій, що займаються розвитком менеджменту) видалили акредитацію в усіх університетів РФ.

Для випускників російських вишів це – катастрофа, адже на роботу або навчання за кордоном в усьому світі треба подати дипломи акредитованих ЗВО, що можуть пройти процедуру нострифікації (визнання) відповідно до міжнародного права в галузі освіти, зокрема Конвенції про визнання кваліфікацій з вищої освіти в європейському регіоні (Ліссабон, 11 квітня 1997 року).

Так багатомільйонна молодь сусідньої держави страждає від злочинів своїх правителів. Трагедією є й те, що значна частина молоді перебуває під впливом злочинної російської пропаганди та підтримує війну, тобто масову загибель населення, дітей, жінок, руйнування дитячих садків, шкіл, лікарень, житлових будинків! Це жах і трагедія ХХІ століття!

Дорогі Шевченківці! Тримаймося, зберігаємо Університет, віримо в Перемогу! Це – запорука нашого майбутнього!

Адміністрація ЛНУ імені Тараса Шевченка