День абітурієнта онлайн

У ЛНУ імені Тараса Шевченка відбувся День абітурієнта онлайн.

Вперше, за час повномасштабної війни в Україні, в нашому університеті було проведено День абітурієнта. Це було вкрай важливо та необхідно, адже у таких важкий час у випускників закладів освіти, їхніх класних керівників та батьків виникло багато запитань щодо вступу до закладів вищої освіти у цьому році.

Участь у заході взяло більше ніж 150 осіб, близько 100 з яких були присутніми на платформі Google Meet, а інші долучили до трансляції заходу, що була на офіційній сторінці університету в інстаграмі. Традиційно, онлайн-присутніми були адміністрація ЗВО, декани, директори, завідувачі кафедр та викладачі структурних підрозділів, заступник відповідального секретаря приймальної комісії.

На початку зустрічі проректор із науково-педагогічної роботи Ярослава Юрків розповіла абітурієнтам про історію нашого славетного університету та наголосила, що у цьому році університету, що гордо носить ім’я великого Кобзаря, виповнилося 101 рік від Дня заснування.

Ректорка університету Олена Караман повідомила присутнім переваги навчання в університеті та зосередила увагу саме на тих, яких немає в інших закладах вищої освіти, зокрема це фіксовані обсяги державного замовлення та доступна вартість навчання за контрактом.

Заступник відповідального секретаря приймальної комісії Марина Гринько ознайомила присутніх зі структурними підрозділами університету та переліком наявних у них спеціальностей; розповіла про особливості вступної кампанії-2022, умови прийому; проінформувала про складання мультипредметного тесту та строки на його реєстрацію. Детально вона розповіла про вступ на спеціальності з творчим конкурсом, вступ до магістратури, порогових балах.

Серед питань, які сьогодні ставили освітянам були: як вступити на ту, чи іншу спеціальність; які документи потрібно готувати; чи можна буде навчатися дистанційно, якщо місто знаходиться в окупації; як відбуватиметься прийом за скороченою формую навчання та інші.

Наприкінці зустрічі Олена Леонідівна наголосила: «Нам дуже приємно бачити та чути сьогодні кожного з вас. Спасибі, що в такий важкий час ви долучилися до нашої зустрічі та впевнено крокуєте до своєї мрії. І знайте, Луганський національний університет завжди був, є і буде лідером вищої освіти, і не лише на сході, а всієї країни».

Шановні абітурієнти, дорогі наші випускники минулих років, які сьогодні були присутніми, якщо у вас чи ваших знайомих виникнуть питання та буде потрібна наша консультація звертайтися за телефонами + 38 095 105 60 05; + 38 097 446 88 13 або пишіть нам lnu.priymalnakomisia.27@gmail.com.

Також, запрошуємо вас на наступний День абітурієнта, який відбудеться наступної суботи, 16 квітня, о 10.00 за посиланням http://meet.google.com/jyh-smoy-otj.

До скорої зустрічі!

Прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка