Дні науки на факультеті іноземних мов

6 квітня на факультеті іноземних мов ДЗ “Луганський національний університет імені Тараса Шевченка” за підтримки ради молодих учених та здобувачів вищої освіти відбулося урочисте відкриття заходу «ДНІ НАУКИ 2022», який є традиційним для нашого університету.

Зі вступним словом виступили виконуюча обов’язки декана факультету іноземних мов пані Ірина Мигович та заступник голови ради молодих учених та здобувачів вищої освіти пані Ольга Корінська. На зустрічі були також були присутні заступник декана з навчальної роботи пані Людмила Овчарова, заступник декана з соціально-гуманітарної роботи пані Валерія Шкарлет та викладачі факультету.

Ольга Корінська представила інформативну доповідь щодо ролі наукової діяльності в становленні та розвитку здобувачів освіти, а також щодо активності студентства при написанні тез, статей та виступів із доповідями на наукових конференціях, симпозіумах, форумах. Була також надана низка порад з питань написання наукових робіт та роботи з інформаційними листами наукових конференцій тощо.

Викладач кафедри східних мов та член ради молодих учених та здобувачів освіти Олена Овчаренко виступила із доповіддю на тему “Педагогічний процес в умовах воєнного стану”. Під час виступу було акцентовано увагу на важливості психологічного благополуччя здобувачів освіти і педагогів. Зважаючи на всі виклики сьогодення, освіта в Україні набуває нової ролі. Тепер відвідування занять (навіть дистанційних) дає змогу не лише отримати професійно важливі знання та вміння, але і забезпечує відчуття ідентичності, підтримки та єдності.

Другий день заходу (7 квітня 2022 року) відвідали заступник голови ради молодих учених та здобувачів вищої освіти пані Ольга Корінська, заступник декана з соціально-гуманітарної роботи пані Валерія Шкарлет, виконуюча обов’язки завідувача кафедри теорії та практики перекладу пані Надія Демченко та викладачка кафедри східних мов, член ради молодих учених та здобувачів освіти пані Олена Овчаренко.

Здобувачі освіти всіх курсів освітнього рівня бакалавра підготували доповіді на актуальні теми, до прикладу: “Технології критичного мислення при вивченні іноземної мови”, “Соціальні мережі як інструмент подачі нових знань”, “Місце синтаксису в системі філологічних наук “, “Переваги використання інформаційних технологій при вивченні та навчанні іноземних мов”, “Джерела фразеологізмів китайської мови” тощо.

За підсумками заходу наразі йде підготовка збірника тез та напрацювання доповідей для перспективних наукових конференцій.

За інформацією факультету іноземних мов