Вічна пам’ять…

Адміністрація, колектив викладачів, співробітників та студентів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка глибоко сумує та висловлює глибоке співчуття рідним та близьким з приводу смерті доктора педагогічних наук, професора, завідувача кафедри публічної служби та управління навчальними й соціальними закладами Євгена Миколайовича Хрикова.

У нашій шевченківській родині втрата… Війна забрала талановитого вченого, творчу особистість, надійного товариша, доброзичливу та високопорядну людину. Його було розстріляно в багатостраждальному м. Ірпіть.

Професор Євген  Хриков був фахівцем з проблем управління навчальними закладами. У 1997 р. він захистив докторську дисертацію „Теорія та методика внутрішкільного управління в сучасних умовах” у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Він був автором публікацій наукометричної бази Scopus та автором понад 160 наукових робіт, серед яких: Управління навчальним закладом: навчальний посіб. – К.: Знання, 2006. – 365 с.;Управління навчальним закладом: навчальний посіб.Ч1. – Х.: Компанія СМІТ, 2016. – 354 с.; Методологія педагогічного дослідження: монографія. / Методологія педагогічного дослідження/ Є. .М. Хриков – Х.: ФОП Панов А. М., 2017. – 237 с.  та інші.

Під керівництвом Євгена Миколайовича в нашому університеті, вперше в країні, відкрито магістратуру «Управління навчальним закладом», в якій він викладав курси „Теорія та практика управління навчальними закладами”, «Етика управління навчальним закладом»; магістратуру „Публічне управління та адміністрування”, в якій він викладав курси „Система управління якістю адміністративних послуг”, „Етика у публічному управлінні”, “Публічна служба”. У 2010 р. очолив роботу з ліцензування нової для університету, та країни в цілому, магістратури „Управління соціальним закладом”, де він викладав курс «Етика управління соціальним закладом».

На посаді директора інституту післядипломної та дистанційної освіти керував запровадженням дистанційного навчання в університеті, створенням відділення суміжних професій, яке забезпечувало підготовку з 40 додаткових професій, відділення інноваційних технологій та запровадженням магістерських програм, кількість яких було доведено до 45.

Є. Хриков підготував понад 50 докторів та кандидатів наук, він багато років очолював держбюджетні теми з розробки різних аспектів управління освітніми установами, 25 років був членом спеціалізованих вчених рад з захисту дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора педагогічних наук, членом редколегій декількох педагогічних часописів, два скликання працював експертом ВАК України.

Євген Миколайович працював в університеті понад сорок років, отримав відзнаку «Відмінник освіти України», нагрудний знак «Петро Могила», звання «Почесний професор ЛНУ», був нагороджений нагрудним знаком «За наукові та освітні досягнення» та Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Увесь колектив університету глибоко сумує з приводу смерті колеги і наставника, висловлюють співчуття рідним і близьким покійного. Його вбивці обов’язково отримають покарання! Україну не здолати!

Світла та вічна пам’ять про Євгена Миколайовича Хрикова житиме вічно в серцях всіх, хто його знав…

Голова вченої ради Віталій Курило
Ректор Олена Караман