Звернення до університетської спільноти ЛНУ

Шановні студенти, викладачі, співробітники Луганського національного університету імені Тараса Шевченка!

Уже вдруге ЛНУ імені Тараса Шевченка та Україна переживає вторгнення Російської Федерації на нашу рідну Землю! У 2014 році ворог захопив частину нашої Батьківщини, забрав у нас рідні домівки, будівлі альма-матер; розлучив із сім’ями та друзями… А 24 лютого 2022 року – розпочав повномасштабну війну з метою знищення України як держави і нації….

Окупант очікував швидкої перемоги, але наштовхнувся на жорсткий опір Збройних сил України та громадянського суспільства, безпрецедентну підтримку всього прогресивного світу! Народ України взяв у руки зброю, організував потужний інформаційний спротив та загнав агресора у глухий кут, посіявши паніку у ворожому війську, продемонструвавши всьому світу приклад мужності та незламності, а російському суспільству – справжнє обличчя своєї влади – кроваве та цинічне!

Не менш героїчно відстоює свою громадянську позицію та Батьківщину колектив Університету, який згуртувався навколо спільної загрози та щохвилини, ризикуючи життям, робить усе можливе й неможливе, щоб зберегти життя студентів, колег та рідний Університет. В усіх містах, де розташований Університет, студенти, викладачі та співробітники пліч-опліч захищають свій підрозділ – навчально-науковий інститут, факультет, коледж, відділення РЦПО – щоб у бідь-який момент відновити повноцінний освітній процес! Багато студентів-іноземців, які не змогли покинути Україну, вболівають за її долю та долю Університету!

Університет став центром підтримки мешканців громад, які знайшли в ньому не тільки захист від ворожих обстрілів, а й потужну моральну підтримку! Багато мешканців уже виявили бажання після війни вступити саме до нашого закладу.

Дорогі Шевченківці! Дякуємо кожному з вас за безмежну любов до рідної Землі та Альма-матер; готовність до самопожертви заради збереження життя кожного члена колективу та Університету; потужний внесок у Перемогу! Зовсім скоро настане мир, добро переможе зло, а ворог буде покараний за злочини проти України та геноцид українського народу!

Нехай весь світ знає, що на Сході України є потужний, величний і незламний Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, поборник української національної ідеї, символ єдності, незалежності та свободи української нації!

Слава ЛНУ імені Тараса Шевченка!

Слава студентству, викладачам і співробітникам Університету!

Слава Україні! 

Голова вченої ради університету Віталій КУРИЛО
Ректор університету Олена КАРАМАН