Факультету природничих наук 99 років

В останній четвер березня факультет природничих наук традиційно відзначає свій День народження! У цьому році ми відзначаємо  99-ту річницю з дня його заснування!

Наш факультет є невід’ємною складовою університету і всі основні етапи становлення та розвитку університету ставали віхами історії і нашого факультету.

Факультет розпочинає свою історію з 1923 року, коли в інституті розпочинається підготовка спеціалістів природничого напрямку. Протягом наступних 20-ти років формувалися спеціальності природничого напряму: відкрито хімічне та агробіологічне, біологічне відділення та географічний факультет.

З 1941 по 1943 рр. факультет у складі інституту пережив дві евакуації, і з осені 1943 року після повернення розпочався новий етап його відновлення та розвитку.

У 1951 році на базі двох факультетів – географічного й природознавства та хімії – було створено природничо-географічний факультет, який в 2009 році завдяки відкриттю нових спеціальностей і відповідної зміни структури був перейменований  у факультет природничих наук.

У 2014 році факультет було евакуйовано у складі університету до м. Старобільськ де було відновлено роботу з підготовки майбутніх професіоналів з усіх галузях своїх спеціальностей. За роки евакуації факультет зміг не тільки відновити свою роботу, а й продовжити свій розвиток – зміцнивши свої позиції й ставши одним із провідних підрозділів нашого університету. Сьогодні, наш факультет є одним із найбільших структурних підрозділів університету, який кожного року відкриває свої двері для нових здобувачів освіти, які хочуть опановувати природничі (091 Біологія; 101 Екологія; 102 Хімія; 103 Науки про Землю), аграрні (201 Агрономія; 205 Лісове господарство; 206 Садово-паркове господарство), учительські (014.05 Середня освіта. Біологія та здоров’я людини; 014.06 Середня освіта. Географія; 014.07 Середня освіта. Хімія) та медичну спеціальності (224 Технології медичної діагностики та лікування).

І, сьогодні, в ці непрості, скрутні для нашої країни часи – ми віримо і знаємо, що зможемо згідністю подолати всі труднощі, стати ще більш загартованими й сильнішими й з честю зустріти 100-й Ювілей факультету!

Віримо в нашу ПЕРЕМОГУ! Все буде УКРАЇНА!

Дякуємо нашим Захисникам!