Підвищення кваліфікації викладачів кафедри української мови

Викладачі кафедри української мови підвищують кваліфікацію в умовах дистанційної роботи.

ЛНУ імені Тараса Шевченка нині функціонує в умовах складної ситуації у країні, водночас триває освітній процес і продовжується наукова робота викладачів.

12 квітня 2022 року викладачі кафедри української мови взяли участь у черговому вебінарі від компанії Clarivate.

Вебінар на тему «EndNote: оформлення бібліографії статті за форматом журналу» провела представниця компанії Clarivate Ірина Тихонкова.

Під час вебінару викладачі мали змогу дізнатися про те, які є формати оформлення списків літератури; за яким форматом можна оформити список літератури в обраному виданні; де знайти вимоги до оформлення; що таке референс-менеджери; як налаштувати роботу референс-менеджера EndNote; як створити та наповнювати колекцію; як можна додати інформацію про статтю; а також про використання Cite While You Write™.

Наприкінці вебінару лекторка Ірина Тихонкова відповіла на запитання слухачів і зазначила: «Референс-менеджер EndNote допомагає науковцям полегшити оформлення наукових досліджень для публікації в авторитетних міжнародних виданнях, включених до наукометричних баз даних, зокрема й до колекцій Web of Science».

За результатами вебінару учасники одержать сертифікати від компанії Clarivate та інформаційні матеріали для подальшого опрацювання й використання в роботі.

За інформацією кафедри української мови