Участь викладачів кафедри української мови у вебінарі

Викладачі кафедри української мови взяли участь у вебінарі від Clarivate.

В умовах складних часів у країні викладачі ЛНУ імені Тараса Шевченка продовжують освітній процес і за можливості підвищують свій науково-професійний рівень. Так 07 квітня 2022 року викладачі кафедри української мови взяли участь у вебінарі від компанії Clarivate.

Серед основних завдань науково-педагогічних працівників є наукова робота. Актуальним залишається питання: як не помилитися з вибором наукового видання, опублікувати наукові здобутки і представити їх світовій спільноті.

Представниця компанії Clarivate Ірина Тихонкова провела вебінар на тему «Хижацькі видання: розпізнати та уникнути».

Публікація в хижацьких виданнях – це втрата результатів досліджень, часу, фінансових ресурсів, а найголовніше – це репутаційні втрати.

Під час вебінару викладачі мали змогу дізнатися про основні типи хижацьких видань, на що варто звертати увагу під час вибору видання для публікації, як перевірити індексацію видання, наприклад, у базі даних Web of Science Core Collection.

Наприкінці вебінару лекторка Ірина Тихонкова відповіла на запитання з реєстраційних анкет й зазначила: «Протягом квітня компанія Clarivate запрошує науковців на серію безкоштовних вебінарів Web of Science українською на платформі Webex».

Учасникам вебінару, які були присутні більше 90% часу, видано сертифікати від компанії Clarivate та надано доступ до інформаційних матеріалів для подальшого опрацювання й використання в роботі.

За інформацією кафедри української мови