Освітній процес на кафедрі економіки, маркетингу та підприємництва

У зв’язку із воєнним вторгненням росії на територію суверенної України, попри складну ситуацію, що склалася, кафедра економіки, маркетингу та підприємництва, як і весь навчально-науковий інститут економіки та бізнесу, відновила освітній процес із використанням технологій дистанційного навчання.

Незважаючи на об’єктивні труднощі, викладачі кафедри з 14 березня 2022 р. відновили проведення лекційних та практичних занять зі студентами І-ІІІ курсів із використанням освітнього порталу університету та інших засобів синхронного і асинхронного навчання. У рамках неформальної освіти здобувачам вищої освіти було рекомендовано низку онлайн курсів на платформах дистанційного навчання (Clarivate, Prometheus, EdEra).

Всі студенти ІV курсу спеціальностей 051 «Економіка» та 075 «Маркетинг» з 21 березня проходять комплексну практику з фаху в Філії Інституту економіки промисловості НАН України, що вже 18 років дії на базі кафедри економіки, маркетингу та підприємництва. Так, здобувачі отримали завдання у відповідності до Наскрізних програм практики і намагаються повністю їх виконати. Керівники та методисти з практики знаходяться на постійному зв’язку і допомагають у зборі даних, опрацюванні нормативних документів тощо.

Оскільки на двох спеціальностях кафедри навчається більше 20 здобувачів, які проживають в містах: Горське, Сєвєродонецьк, Кремінна, Лисичанськ та Рубіжне, де проходять активні воєнні дії, викладачі кафедри з розумінням ставляться до того, що деякі завдання можуть бути виконані студентами невчасно. Але головне – це збереження їхнього життя і здоров’я.

Одночасно з навчанням, викладачі кафедри та здобувачі вищої освіти продовжують наукову роботу, активно долучаються до волонтерської діяльності.

Ми віримо в перемогу!

Все буде Україна!

За інформацією кафедри економіки, маркетингу та підприємництва